onsdag 7. juli 2010

Avreise til “The land down under” – 29.06.10

Da kom endelig dagen for avreise! Sto opp kl. 8, og spiste frokost Bjørg Eva hadde laget til oss. Så dro vi til Bodø Lufthavn, der reisen startet.. Vi hadde 5 kg overvekt til sammen, men Norwegian var greie da vi sa vi skulle flytte i 3 år J Vi sa hade til Bjørg Eva, og gikk inn.. Flyet gikk kl 11, og da var vi fremme ved Gardemoen rundt halv 1. Der satte vi oss ned og spiste buffet på Peppes. Nam nam. Satt der i 2 timer og gikk opp for å sjekke inn bagagen. Vi visste vi hadde overvekt, så Kristine gikk bort en tur med håndbagasjenen i frykt for at de skulle veie den også! :p

Hun måtte komme tilbake uansett, men den sure dama i skranken så ikke håndbagasjen vår heldigvis...Vi måtte betale for 5 kg à 500 kr. Hadde vi reist noen uker senere hadde det blitt 500 pr kilo istedet, så om dere kommer på besøk IKKE ta med overvekt...

Turen gikk så til Brussel, en tur som tok ca 3 timer og ble etterfulgt av 3 timer venting på flyplassen...
















Videre dro vi til Abu Dhabi som tok ca 7 timer, og nok engang ca 3 timer på flyplassen! Trodde en liten stund det var veldig god plass på flyet, men viste seg at de bare hadde parkert feil slik at vi måtte gå forbi business class.... På flyet hadde vi mye underholdning å velge i på tv'n, og Stian fikk endelig sett Avatar. På flyplassen tok vi en tur innom Burger King for å slippe å være avhengig av flymaten, som forresten viste seg å være overaskende god!

Ca. 8 timer til Singapore. 1 times tid der. 7 timer til Brisbane. LEEEI!

Passkontroll og alt gikk fint, uten noen spørsmål, selv om vi hadde krysset av at vi hadde med drugs (astmamedisin)

Da vi landet i Brisbane ble vi hentet av en som jobber på skolen. Kristine fant seg også en venn på flyplassen som heter Lene og også skal studere sykepleie ved QUT. Da vi kom til hotellet var det deilig å få seg en dusj og noen timers søvn! Så dro vi ut for å møte Lene og spise i Chinatown. Etter mye rot siden vi ikke hadde fått rett navn på stedet hun bodde fant vi henne til slutt etter å ha gått rundt i 1 time ca. Spiste nydelig mat der for rundt 200 kr pr pers (4 retters - diverse anderetter og frityrstekt banan og ei flaske vin). Nå har vi derimot lært at man kan ha med seg egen vin ut på de fleste restauranter her for et lite gebyr :)

Gikk oss en tur rundt om i byen og kjøpte oss kontantkort til mobilene våre. Resten av første uka gikk stort sett med til å gå rundt i byen (som er stoooooor). Ellers fiksa litt småting som studentkort, busskort, leilighet og diverse til å ha i den.

Leiligheten vi skal bo i frem til jul er en liten 1roms midt i byen i en blokk der det bor ca 350 studenter. Er i tillegg en del fellesområder vi kan bruke om vi trenger litt bedre plass :)

I går feiret vi bursdagen til Kristine med en tur til Australia Zoo. Der var det mange eksotiske dyr å se, men var ganske dyrt.... Kristine fikk gitt en klem til en koala noe hun lenge har gledet seg til, men klaget litt på at det stinket koala av henne resten av dagen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar